Yerba Mate (ostrokrzew paragwajski) występuje głównie w południowej części Brazylii, północnej części Argentyny, Paragwaju, Urugwaju.
Zawiera znacznie więcej aktywnych składników niżeli zielona herbata, do Europy dotarła w XVII wieku jako alternatywa dla klasycznej herbaty.
Yerba Mate jest bogata m.in. w:
- karoten,
- żelazo,
- potas,
- wapń,
- witaminy z grupy B,
- witaminę C,
- witaminę E.
Kraj pochodzenia | Brazylia |
Składniki | 100% Yerba Mate. |
Sposób przygotowania | Włóż rurkę (bombille) do naczynia (tykwy), a następnie wsyp Yerba Mate ¾ objętości mate. Nalej do pełna przegotowanej i przestudzonej wody do 70-75⁰C i odczekać 3-5 minut dla uzyskania pełnego smaku naparu. |
Gramatura: 500 gram
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.